Gedsted rejsekub tibyder tur til Fur, torsdag d. 14. september med afgang fra Torvet i Gedsted senst kl. 8, med færgen Mary Hvalpsund kl. 8.30.

Pris: Lidt til færge, kaffe m/rundstykker, benzin og evt. entreer.

Hvis der holdes ind for at spise på hjemturen, er det for egen regning.

Poul Spangaard er fra Fur og vil være rejseleder.

Tilmelding Torkild 40 17 80 79

Se kommende udflugter/ture i afsnit nedunder.

I efteråret Hotelophold 2-3 dage o nord Tyskland evt. Tarp, god mad og kun 20 km. syd for grænsen.3 dage 2 ovenatninger 2x3 retters menu 2x eftermiddagskaffe/kage, mm. kun 699 kr.

Hotelophold i Danmark 2 dage fra 379 kr. 1overnatning m.morgenmad 1x3 retters menu 1 x kaffe/småkager 1 drik før middagen.

Og hvad med en tur til Tailand i 14 dage til vinter? Det er muligt at flyve fra Gedsted eller Ålborg.

Du kan komme med forslag til Torkild, hvor udflugter skal gå hen? Hvad med at vise din hjemegn?

 

 

 

Udflugt

Gedsted rejseklub: ud i det blå, og Gedsted bådlaug,inviterer alle i Gedsted på tur 

Gedsted rejseklub er tænkt som et tilbud til enlige og par, der gerne vil ud og se lidt af landet, det kan være dagsture ud i det blå, gode tilbud på miniferie / hotelophold. Vi ser hvad det udvikler sig til. 

Gedsted bådlaug er under stiftelse, se under menu Gedsted Bådlaug. 

Gedsted Madhold, Gedsted rejseklub og Gedsted bådlaug inviterer på tur til det midtjyske Søhøjland, hvor vi vil se og høre om Gl. Rye bådlaug, som er en meget attraktiv forening og et kæmpe plus for byens borger og byen som helhed.

Det er kun borgere der bor, eller har tilknytning til Gl. Rye, der kan blive medlem af Gl. Rye bådlaug, der er 70 medlemmer, det koster 100 kr. for en familie om året at være medlem, så kan man sejle alt det man vil. Lauget startede med en gammel jolle og et par gamle kanoer, nu består flåden af 4 alu. kanoer og en jolle med elmotor

Vi låner hele flåden og sejler en tur på Gudenåen.

Redningsveste forefindes, men har du selv så tag den gerne med. 

Tilbuddet er både for børnefamilier og ældre, kortsagt for alle borgere i Gedsted og opland 

Lørdag den 22 juli

kl. 08.00 med afgang fra torvet.

Vi køber rundstykker i Dagli’ Brugsen inden afgang.

Medbring kop, samt glas til ølsmagning og madpakke samt evt. drikkevarer.

 

Vi køre fra Gedsted i egne biler, vi fylder op.

Forventet ankomst til Gl. Rye bådlaugs plads ved Emborgbroen 09.30, der får vi morgenkaffe, og medbragte rundstykker, kaffen sørger Gedsted madhold for.

Der sejles i de 4 kano og jollen til Klostermølle, er der mange, går eller kører  vi andre til klostermølle, ca. 6 km. Her mødes vi og får vores medbragte frokost.  Herregården Hessels øllaug og snapselaug vil give smagsprøver, ligeledes prøvesmages Gl. Ryes kirkes øl, ja hvad er det nu for noget, det hører  vi mere om.

Vi sejler, går eller kører tilbage til Emborgbroen. Efter ankomst og aflevering af bådene kører vi til Gl. Rye. 

Er vejret godt, og bordene ved Brugsen fri, drikker vi kaffe her, Brugsen i Gl. Rye har også har haft problemer, men er nu i rivende udvikling, måske hører vi lidt om det, ellers kører vi i sognehuset og får kaffe, derefter går vi over i Gl. Rye kirke, hvor vi vil se og høre lidt om kirken, Kirken har en plads i Danmarkshistorien idet den dannede ramme om kongevalget d. 4. juli 1534, hvor den jyske adel valgte Christian 3. til Danmarks konge.

Er man ikke til kirker, kan museet Gl. Rye mølle anbefales

Vi finder et sted og indtager vores aftensmad, evt. Ulbjerg cafeteria?

 

Pris for turen er begrænset, lidt til dem der kører, forslag 50 – 75 øre / km. pr prs.? Ellers kun rundstykker og senere kaffe og kage i Brugsen og aftensmad, det er da billigt. 

Klostermølle 

Klostermølle ligger, hvor Gudenåen løber ud i Mossø. På stedet lå der i middelalderen et benediktinerkloster. Heraf er der kun få rester. Munkene opstemmede Gudenåen og ledte vandet gennem en kanal til klostret. Herved kunne de anlægge vandmølle og engvandingsanlæg. 

I dag ligger der et stort smukt bygningskompleks, der tidligere har været papirfabrik. I 1872 blev møllen ombygget til fabrik med produktion af papirmasse og pap. Som sådan fungerede den indtil 1973, hvor en brand satte en stopper for produktionen. Efter branden købte staten området til fritidsformål. 

Seværdigt især: Munkenes 1,3 km lange møllekanal, resterne af papirfabrikken, landskabet som sådan med udsigtspunkter, sø og å. 

En lille udstilling, bestående af plancher og fortællinger, findes i de gamle bygninger.  Lyde fra da møllen var aktiv giver dig et stemningsfyldt besøg.  

I tørreladen kan stadig ses, hvordan pap og papir har hængt til tørre. Et fugletårn er bygget i nordenden af den 100 m lange tørrelade med udsigt ud over Klosterkær og Mossø.  

Der er gratis adgang til alle bygningerne, inklusiv tørreladen og udstillingen. 

Gl.  Rye Mølle åben 13-16 Voksne 40 Kr. gruppe over 10 prs. 30 kr. børn gratis 

Museet Gl. Rye Mølle sætter fokus på flygtningelejren ved Gl. Rye, som efter anden verdenskrig rummede mere end 10.000 flygtninge.

En udstilling fortæller om hverdagen i lejren, mens den anden er den enestående særudstilling »Kunst bag pigtråd«, som viser knap 30 af de billeder, som to tyske flygtninge, Georg Glaubig og Gottfried Lossau, malede i lejren. Deres historie er på alle måder atypisk og unik i dansk museums-sammenhæng og billederne fortæller et enestående stykke efterkrigshistorie. 

tilmelding til Torkild Jensen tlf. 40 17 80 79